MGK toplantısı: Operasyonlar gündemde

MGK toplantısı: Operasyonlar gündemde

MGK toplantısı, bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan MGK’nin gündeminde operasyonlar vardı. Toplantı sonrası hazırlanan bildiride, “Yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir" denilirken, “Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecektir” vurgusu yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

3 saat 10 dakika süren toplantı sonrası yayımlanan bildiride şu ifadeler kullanıldı:

- "Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecektir. Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır.”

- "Yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir.”

- "Diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan'dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması faaliyetlerine son vermesini beklediğimizin altı çizilmiştir.”

- "KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci statüsünde kabulünden memnuniyet dile getirilmiş, diğer uluslararası kuruluşlarla ülkelerden benzer adımları beklediğimiz ifade edilmiştir."