MGK bildirisinde ‘Yunanistan’ mesajı

MGK bildirisinde ‘Yunanistan’ mesajı

4 saat süren MGK toplantısı sona erdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. MGK bildirisinde, “adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir” sözleri yer aldı.

Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ve 4 saat süren MGK toplantısı sona erdi. MGK bildirisinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararına ve Yunanistan’a yönelik ifadeler dikkat çekti.

‘YUNANİSTAN’I TEŞVİK EDEN ÇEVRELER…’

MGK bildirisinde, Yunanistan’a ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir.”

‘MÜTTEFİKLİK RUHUNA AYKIRI’

Bildiride, ABD’nin GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararına ilişkin de şu sözlere yer verildi:

“Müttefiklik ruhuna aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur. Yunanistan'ın beyhude çabalarına karşı milletimizin menfaatlerinin muhafazası için her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz vurgulandı. Kıbrıs Türklerinin haklarının savunulması faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak, tüm ülkeler KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya davet edilmiştir.”