Metropoll araştırması: Türkiye'de 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve kiraya yetmiyor

Metropoll araştırması: Türkiye'de 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve kiraya yetmiyor

‘Türkiye'nin Nabzı Nisan Ayı Araştırması'’nın sonuçlarına göre halkın yüzde 26.6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi.

Pandeminin üçüncü dalgasını ağır kayıplarla geçiren Türkiye'de, son bir yıldır yetersiz devlet destekleriyle alınan kapanma tedbirleri yurttaşları temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma getirdi. Metropoll'ün '‘Türkiye'nin Nabzı Nisan Ayı Araştırması'’nın sonuçlarına göre, her 4 kişiden 1’inin geliri gıda ve barınma ihtiyacına yetmiyor.

Türkiye'de önceki gün 7 yurttaş ekonomik zorluklar nedeniyle intihar etti. Yoksulluk pandeminin de etkisiyle her geçen gün şiddetini artırırken, Metropoll'ün yaptığı son araştırma da halkın geçim sıkıntısını gözler önüne serdi.

HALKIN SADECE YÜZDE 17,7'Sİ İHTİYAÇLARINI RAHATÇA KARŞILAYABİLİYOR

Metropoll'ün ‘Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı Araştırması’nın sonuçlarına göre, halkın yüzde 26.6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre aylık geliri ile sadece gıda barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini açıklayanların oranı yüzde 53.6'da kalırken, bu sonuçlar her 10 kişiden 8'inin gelirleri ile ya çok zor geçindiğini ya da geçinemediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, sadece yüzde 17.7'lik kesim pandemi şartları altında rahatça tüm ihtiyaçlarını karşılayıp geçinebiliyor.

HALKIN YÜZDE 80’İ PANDEMİDE SİYASİ PARTİ KONGRELERİNİ YANLIŞ BULDU

Metropoll'ün araştırmasında, AKP tarafından yapıldığı dönemde tartışma konusu olan siyasi parti kongre ve toplantılarını halkın yüzde 79.1'i yanlış bulduğunu açıklarken, halkın sadece yüzde 14'ü bu tür organizasyonları doğru bulduğunu belirtti..

DAHA FAZLA