Metro Turizm'de insan kaçakçılığı!

Metro Turizm'de insan kaçakçılığı!

Metro Turizm'in bir otobüsünün bagajından 11 yabancı uyruklu kaçak yolcu çıktı.

Firari Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Metro Turizm'in bir otobüsü insan kaçakçılığı yaparken yakalandı. Aracın bagajından 11 yabancı uyruklu kaçak yolcu çıktı.

Sosyal medya hesabı üzerinden olayı duyuran Devrim Yergök, “4YK0959plakalı Gaziantep-İstanbul otobüsü 18.00da Adana otogarından kalkması gerekirken 1 saat rötarlı geldi ve sonucunda Pozantı yolunda arama yapılırken bagajdan 11 yabancı uyruklu kaçak yolcu çıktı. Metro Turizm insan kaçakçılığı yapıyor. Yolda bekletiliyoruz. Şikayetçiyiz!” dedi.

Olayın görgü tanıklarından Devrim Yergök, dokuz8’den Güven Boğa’ya şunları söyledi:

“Gaziantep-İstanbul 18.00 arabasına bilet aldım. Adana Otogarı’na geldiğimiz zaman görevliler otobüsün 45 dakika rötarlı geleceğini belirtti, bekledik. Tahminimce 1 saati aşkın bekledik, otobüs geldi eşyalar yerleştirildi hareket ettik. Otobüs hareket ettiği an arka taraflardan bir kadın yolcu yanımda erkek yolcu var dedi ve şoför de sistem vermiştir bilgisayarın işi bu diyerek cevap verdi. Ardından nasıl bir çözüm buldular bilmiyorum gerisini takip etmedim. Fakat bilinen şey farklı cinsiyet olunca sistemin bileti onaylamadığı gerçeği. Bu konu kapatıldıktan sonra başka bir kadın yolcu 8.5 saattir yoldayız mola vermediniz diye sitem etti. Diğer yolcularda bu duruma destek vererek konu uzadı, çok şaşırtıcı bir şekilde önümüze ilk çıkan Demireller Dinlenme Tesisi’nde mola verdik ( Normal şartlarda metronun kullandığı bir dinlenme tesisi olmadığı söyleniyor).

Yarım saat ihtiyaç molası tamamlandı ve yaklaşık yirmi dakika yolculuğa devam ettik. Eminlik gişelerindeki polis noktasında arama yapılmaya başlandı. Bagajdan yabancı uyruklu 11 kişi çıkarıldı. Otobüsün içinde de 2 ya da 3 kişi yine aynı şekilde yolculuğa devam ediyormuş. Bu 2 ya da 3 kişiden birisi de muhtemelen kadın yolcunun ” yanımda erkek oturuyor” dediği yolculardan birisi anlamına geliyor çünkü sistemin vermesi imkansız demiştik. Bu yabancı uyruklu kişilerden birisi cinsel tacizden aranıyormuş ve tutuklanmış. Emniyetten bize bu bilgi söylendi. Metro Turizm araç göndermedi uzun bir süre. Aynı araç, aynı şoför ve kaçak yolcular ile birlikte polis eşliğinde Ulukışla karakoluna kadar yolculuk yaptık. Bu yolculuğu yapmak istemeyenler araçtan indi polis memurları aynı istikamete giden başka Metro Turizm otobüslerini durdurarak iletişime geçtiler. “Parayı verirseniz götürürüz, şahıs otobüsü sonuçta firma aynı olsa bile şahıslar ayrıdır” cevabını verdiler. Sonrasında yolculuk tamamlandı. Ulukışla karakoluna gittik ve bize tahsis edilen diğer Metro otobüsü geldi."