Metro Turizm-AKP ilişkileri dolu dizgin

Metro Turizm-AKP ilişkileri dolu dizgin

Geçtiğimiz günlerde müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla görüntülenmişti. Metro Turizm'in Genel Müdürü Şenol Ayyıldız'ın kişisel sosyal medya hesabındaki görüntüleri ise söz konusu ilişkileri bir kez daha gündeme getirdi.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Geçtiğimiz günlerde müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk'ün, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla görüntülenmesi tepki toplamıştı.

Galip Öztürk'ün şirketi olan Metro Turizm'in Genel Müdürü Şenol Ayyıldız'ın kişisel sosyal medya hesabındaki görüntüleri ise söz konusu ilişkileri bir kez daha gündeme getirdi.

Adı Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’in sahibi işadamı Galip Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 70 şüpheli hakkında hazırlanan “çıkar amaçlı suç örgütü” iddianamesinde, 2 Şubat 2011’de Zonguldak’ta meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin bir telefon tapesi de yer almıştı. Tutuksuz sanıklar arasında yer alan dönemin Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız ve “Nurgül” adlı bir kadın, otobüsteki biletsiz 8 kişi hakkında konuşuyor. Kayıtlara göre, Ayyıldız’ın “Ölenler biletli mi?” sorusuna Nurgül, “Biletli, sadece çocuk var bir tane o biletsiz ölü sayısı 7’ye indi, 9 değil” yanıtını vermiş, Ayyıldız da biletsiz yolcular için, “Eğer uygun olursa konuşalım durumlarına göre öğrenip öyle keseriz daha mantıklı olur” demişti.

Şenol Ayyıldız Galip Öztürk ile olan yakınlığını paylaştığı bir fotoğrafta AKP'nin sloganı olan "Durmak yok yola devam" ile göstermiş:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından şaibeli bir biçimde iptal edilen ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının gasp edildiği 31 Mart seçimleri öncesi Saray'ın Adayı Binali Yıldırım, sahibi cinayet suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Galip Öztürk'ün Metro Turizm'ini ziyaret edip oy toplamış:

Saray'ın Adayı Binali Yıldırım, AKP’li eski Bakan Egemen Bağış ile beraber 18 Mart 2019'da İstanbul Bayrampaşa’daki Otogar'da seçim çalışması yapmıştı. Basına da yansıyan görüntülerde, Binali Yıldırım, Egemen Bağış, Galip Öztürk’ün kızı Avrasya Terminal İşletmeleri Başkanı Ayten Öztürk Ünal, Galip Öztürk’ün diğer kızı Fatma Öztürk ve Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız ile aynı karede görülüyor:

Saray'ın kaybeden İzmir Adayı Nihat Zeybekçi de Ayyıldız ile birlikte oy toplamış:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Metro Turizm ilişkileri, Galip Öztürk'ün firari olmasından öncesine de dayanıyor:

Ancak Ayyıldız ile Soylu yakınlığı bu kadarla sınırlı değil. Ayyıldız, 31 Ocak 2019'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında iade-i ziyaret yaptığı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmış:

Yargılandığı davada ‘Öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Gürcistan'a kaçan Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk, Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla görüntülendi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Öztürk’e ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası kararının yerinde olduğuna hükmetmişti.

[ih2]

GALİP ÖZTÜRK-AKP İLİŞKİSİ

Galip Öztürk'ün AKP ile olan yakınlığı Gençlik ve Spor Bakanı ve AKP Samsun Milletvekili olarak görev yapmış olan Suat Kılıç ile olan iş ortaklığına dayanıyor. Hidroelektrik santrali kurmak için 2007 yılında kurulan Çarşamba Elektrik Üretim A.Ş.’nin kurucu listesinde Galip Öztürk ve Bakan Suat Kılıç'ın yanısıra, AKP Samsun eski Milletvekili Fatih Öztürk, Çarşamba'nın AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da bulunuyordu.

Şenol Ayyıldız'ın Galip Öztürk'ün AKP ile olan yakınlığını devam ettirdiği Ankara'ya sık sık yaptığı ziyaretlerle de ortaya çıkıyor:

'KERİZ SİLKELEME OPERASYONU'

2009 yılında borsada ’keriz silkeleme’ yöntemiyle 20 milyon liranın üzerinde vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanlardan 4 kişinin kendi aralarında bir ’manipülasyon protokolü’ yaptığı ortaya çıkmıştı. Manipülatörler arası ’centilmenlik anlaşması’ olarak denilebilecek bu protokole göre, oyunculardan birinin manipüle ettiği hisseye bir diğeri müdahale edemiyordu.

İMKB’de hisseler üzerinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle İstanbul, İzmir ve Ankara’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 45 kişinin içinde elebaşı olarak görülen Bekir Sani Karayal ile işadamı Galip Öztürk de bulunuyordu.

TEHDİTLE ÇEK SENEK TAHSİLATI

Öztürk, 29 Şubat 2012'de tehditle çek-senet tahsilatı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

'FETÖ' DERNEĞİNE BAĞIŞ

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, 500 bin liralık 'yardım' çekini Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk'e teslim etmişti.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan “Kimse Yok Mu Derneği”nin topladığı milyonlarca dolar bağışı FETÖ’ye aktardığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 51’ü tutuklu 57 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye FETÖ’ye aktarılan paralarla ilgili MASAK tarafından hazırlanan raporun ayrıntıları da yansıdı.

ERDOĞAN'A MEKTUP

2015 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderdiği bir mektup ile 'FETÖ'nün Batum’daki eğitim faaliyetlerine dikkat çeken Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cemaat'in yurtdışı eğitim faaliyetlerine karşılık olarak uygulamaya alacağı Maarif Vakfı Projesine destek olacağına dair söz vermiş, daha sonra da Batum’daki Türk Koleji’ni inşa ettirmişti.

Şenol Ayyıldız, Galip Öztürk Erdoğan ilişkileri günümüze kadar devam ediyor. Öyle ki Erdoğan, Şenol Ayyıldız ile 31 Mart yerel seçimlerinden sonra görüşmüş: