Metiner'in 'cahiliye dönemi sendromu' sürüyor: Önce Damat'ı sahiplenen paylaşım yaptı, sonra tweet'i silip eleştirmeye başladı

Metiner'in 'cahiliye dönemi sendromu' sürüyor: Önce Damat'ı sahiplenen paylaşım yaptı, sonra tweet'i silip eleştirmeye başladı

AKP'li Mehmet Metiner Twitter'dan önce, bakanlık görevinden istifa eden Berat Albayrak'ı sahiplendi, sonra yazdıklarını silip eleştirdi.

AKP'li Mehmet Metiner, istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı Twiter'dan sahiplendi. Daha sonra yazdıklarını silen Metiner, Albayrak'ın istifasının 'yanlış ve sorunlu' olduğunu söyleyerek eleştirdi.

İstifa haberini öğrendiği ilk anlarda,Twitter hesabından "Şimdilik şu kadarını söylemekle yetineyim: O kadir kıymet bilmeyen kifayetsiz muhterislere, elin oğlunu evin oğluna tercih eden nankörlere asla hakkımızı helal etmiyoruz. Vakti geldiğinde söyleyecek başka sözümüz olur elbet" paylaşımı yaparak Berat Albayrak'ı sahiplendi.

'SİYASETEN YANLIŞ VE SORUNLU'

Bir süre sonra 'sahiplenici' paylaşımını silen Metiner, Albayrak'ın istifasının 'yanlış ve sorunlu' olduğunu belirten suçlayıcı ifadeler kullanarak şunları yazdı:

“Makamlar şahıslarla kaim değildir. Kimin hangi göreve getirileceğine liderimiz karar verir. Liderimizin kararını asla tartışma konusu etmeyiz. Görevini bırakmak isteyen istifa dilekçesini Cumhurbaşkanına arz eder. Takdir Cumhurbaşkanınındır.

Cumhurbaşkanı istifayı kabul ederse kamuoyuyla paylaşır. İstifanın sosyal medya üzerinden CB tensibi olmadan paylaşılmasını yanlış bulurum. Şayet açıklanan o istifa mektubu Berat beye aitse oradaki kimi ifadeler ne yazık ki siyaseten yanlış ve sorunlu.

Berat bey değerimizdir. Ya birileri onu yıpratmak için hesabını ele geçirip böyle bir metin yazıp yayınladı ya da samimiyetinden anlık bir boşluğa düşüp bu yola tevessül etti. Eminim ki kendisi de bu yöntemin yanlışlığının farkına varmıştır. Değerlerimizi yıpratmadan çözmeli.

Bize düşen REİS'e yük olmak değil REİS'in yükünü almaktır. Herkes bilsin ki ölümüne REİS'in arkasındayız. Bizim için REİS ne derse odur! Onun kararlarını ve tasarruflarını tartışma konusu yapmayı dava ahlakımızla bağdaştırmayız. Bizim duruşumuz bundan ibarettir, biline!”

DAHA ÖNCE 'CAHİLİYE' DEYİP ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürt politikasının ağır biçimde eleştirdiği bir ses kaydının sosyal medyada yayınlanmasının ardından “cahiliye döneminde söylediğim sözlerdir” şeklinde açıklama yapmış, özür dilemişti. Metiner, "Herkesin bir cahiliye dönemi vardır. Benim de cahiliye dönemim o olsun. İnsan sevdiklerine, sonradan pişman olacağı sözler edebilir. Ben o lafları yayınladıktan sonra okuduğumda söylediğim sözlerdir, çok rahatsız  oldum” ifadelerini kullanmıştı.