Metin Feyzioğlu: İktidara avukatların sorunlarını çözmek için yakın duruyorum

Metin Feyzioğlu: İktidara avukatların sorunlarını çözmek için yakın duruyorum

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidara 'avukatların sorunlarını çözmek için' yakın durduğunu iddia etti.

Çoklu baro düzenlemesinde tartışmaların odağına oturan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidara avukatların sorunlarını çözmek için yakın durduğunu öne sürdü. Neredeyse tüm baro başkanlarının desteğini çektiği Feyzioğlu ayrıca, hakkında 2 yıldır 'bilinçi tevziratlar' üretildiğini iddia etti. Feyzioğlu, "Ve maalesef ne yaparsak yapalım bizimle ilgili bu tezviratı yapanların önüne geçemiyoruz" dedi.

Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuşan Feyzioğlu, çoklu baro sistemi ile ilgili, "Karşıyım ve yanlış buluyorum… Çünkü endişeliyim… Çoklu sistem mezhepçi, etnikçi, marjinal baroların türemesine yol açacak bir sistemdir. Ve dünyanın da hiçbir yerinde böyle bir sistem yoktur. Sadece İngiltere’de çoklu baroya benzer bir düzen vardır ama o sistem İngilizlerin 1000 yıllık geleneğinin bir sonucudur. Türkiye’ye uyarlaması mümkün değildir çünkü mesela Londra’daki bir avukatın bir baroya kabulünde hangi etnik kökenden, mezhepten, siyasetten, şehirden geldiğine bakılmaz! Sadece ve sadece ne kadar liyakat sahibi olduğuna bakılır" dedi.

Feyzioğlu, şöyle devam etti; "Türkiye’de olacak şey ise daha şimdiden belli. Zaten siyasileştiğinden şikayet edilen barolar çoklu baro ile birlikte iyice siyasileşecek ve zaten kutuplaşmış olan savunma iyice kutuplaşacak… Başından beri söylediğimi bir daha söylüyorum… Çoklu baro adalet sisteminin ayrılmaz bir parçası olan savunma mesleğinin temsilcilerinin daha çok bölünmesine, ayrışmasına neden olacak ve savunma ağır darbe alacak bu sistem nedeniyle."

AKP'YE YAKINLIĞI SORUSUNA CEVAP

Kamuoyunda bazı kişilerin şahsıyla ilgili bilinçlice tezvirat ürettiğini öne süren Feyzioğlu, "Ve maalesef ne yaparsak yapalım bizimle ilgili bu tezviratı yapanların önüne geçemiyoruz… Oysa 2 yıl öncesinde konuşulmaya başlanan bu tasarıya o günden beri sebeplerimizi de ortaya koyarak ne kadar karşı olduğumuzu her platformda dile getirdik" dedi.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP iktidarı ile yakınlığı da sorulan Feyzioğlu, soruyu şöyle yanıtladı:

"Benim Sayın Cumhurbaşkanı ile yakın olmamın nedeni bellidir. Ben siyasetçi değilim. Bir partinin temsilcisi değilim. Ben ülkenin Barolar Birliği Başkanıyım ve sorumluluğum da bu birliğin çatısı altındaki avukatların çıkarlarının kollanması adına tavır almaktır!"