Metin Çulhaoğlu ile Sohbetler: Spor tarihimizde devrimci özneler ve Metin Kurt

Metin Çulhaoğlu ile Sohbetler: Spor tarihimizde devrimci özneler ve Metin Kurt

Cüneyt Göksu tarafından hazırlanıp sunulan “Metin Çulhaoğlu ile Sohbetler” programının bu bölümünde Türkiye’de gerici spor ve futbol ikliminin ayrıksı otları ele alınıyor.

“Metin Çulhaoğlu ile Sohbetler” programının bu bölümünde gündem “Spor tarihimizde devrimci özneler ve Metin Kurt”. Türkiye’deki kirli spor ortamına itirazın sembollerinden biri olan, ilk kez sendikalaşma faaliyeti başlattığı için “aforoz” edilmeye çalışılan eski milli futbolcu Metin Kurt’un anlatıldığı programda, Metin Çulhooğlu’nun “Osmanlı’da Şeyh Bedreddin neyse, futbolda Metin Kurt odur” sözleri dikkat çekiyor. 

Futbolun sermaye sınıfının dolaysız etkisi altında olduğunu belirten Çulhaoğlu, son dönemde ticari ilişkiler, medya ve siyasetin de kirletici etkilerini vurguladı. 

Metin Çulhaoğlu’nun “Çizgi Metin’le” ilgili anılarının anlatıldığı programda, Fenerbahçeli Kemalettin, Galatasaraylı Prekazi, Galatasaraylı Eser, Olcan, Antalyasporlu Yekta gibi isimlere de değiniliyor. Çulhaoğlu, Beşiktaşlı Yusuf Tunaoğlu’nun Yılmaz Güney’le ilişkisine dair de pek bilinmeyen bir öyküsünü anlatıyor.

Metin Çulhaoğlu, “Türkiye solu spor alanını özellikle de futbolu boş bırakmamalıdır” ifadelerini kullanıyor. 

İyi seyirler…

DAHA FAZLA