Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı

Erdoğan'ın dünkü konuşmasında hedef göstermesinin hemen ardından haklarında soruşturma başlatılan Akpınar ve Gezen sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye götürüldü. Sanatçılar, adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

Erdoğan'ın "Bedelini ödeyecekler" diyerek hedef göstermesinin hemen ardından haklarında soruştuma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adliyeye götürüldü.

Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle AKP'li umhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bedelini ödeyecekler" diyerek hedef gösterdiği Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, sabah saatlerinde Kadıköy'deki evlerinden gözaltına alındı.

Metin Akpınar, adliye önünde bekleyen basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Akpınar, ''Bunu bekliyor muydunuz?'' sorusuna "Tabii ki" diye cevap verdi.

Basının "Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz?" sorusuna ise "Hayır, buraya geldim" dedi.

Müjdat Gezen ise "Soruşturmayı bekliyor muydunuz?'' sorusuna "Bir şey çıkmaz bundan" yanıtını verdi.

AKPINAR, ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNDA İFADE VERDİ

Akpınar'ın avukatı Celal Ülgen ise Basın Suçları Bürosu'nda ifade verilmesi gerekirken, Örgütlü Suçlar Bürosu'nda ifade alındığını duyurdu.

ADLİ KONTROL TALEBİYLE SERBEST BIRAKILDILAR

İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrolle serbest bırakıldı. İki isim hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konularak haftada bir karakola gidip imza vermesi kararı verildi.

'SÖZLERİMİZ ÇARPITILDI'

Akpınar ile Gezen'in ifadelerinde, "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı. Çarpıtıldı" dedikleri öğrenildi.

Gezen'in ifadesinde, "Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim" dediği belirtildi.

Gezen, Erdoğan'a hakaret suçlamasını "Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla bir hakaret kastım yoktur. Bu üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum" diyerek reddetti.

NE OLMUŞTU?

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan sanatçı Metin Akpınar burada yaptığı konuşmada "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" ifadelerini kulanmıştı.

DEİK Mali Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan ise "Bunlar sanatçı müsveddesi. Bedelini ödeyecekler. Şimdi git bunun bedelini öde" diyerek kendisini hedef göstermiş, hemen ardından haftasonu olmasına rağmen, Akpınar hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.