Meteoroloji'den yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarısı
MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü); Erzincan, Tunceli, Elâzığ, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Doğu Karadeniz'in yaklaşık 500 metre üzeri rakımlı yerlerinin yarın yoğun kar yağışı alabileceğini söyledi.
28-01-2021 19:31

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelmeye göre, Doğu bölgelerinde görülecek kar yağışlarının yarın sabah saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Doğu Karadeniz'in yaklaşık 500 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar (15-45 santimetre) şeklinde olmasını öngördüğünü söyledi.
Buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor
İLGİLİ HABERLER
'Atatürk Orman Çiftliği içindeki doğal sit alanına otopark ihalesini kim kazandı?'
AOÇ içerisindeki birinci derece doğal SİT alanının otopark, rekreasyon ve tarım alanı olarak kiraya verilmesine dair ihalenin sonucu açıklanmadı.
04-03-2021 13:03

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içinde yer alan ve Saray'ın karşısında bulunan arazinin otopark yapılması için kiralandığı ortaya çıktı. 74 bin metrekare büyüklüğündeki birinci derece doğal SİT alanının otoparka çevrilmesi için yapılan ihalenin sonucu ve kimin aldığı açıklanmadı.
Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine göre; CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konu hakkında Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge sundu. Hakverdi, AOÇ içerisindeki 74 bin metrekare büyüklüğünde birinci derece doğal SİT alanının otopark, rekreasyon ve tarım alanı olarak kiraya verilmesine dair ihale yapıldığını hatırlattı.
'İHALEYİ KİM KAZANDI?'
CHP’li Hakverdi, “Bu ihalede Ankara Büyükşehir, toplam 35 bin 382 metrekarelik taşınmazın 10 yıllığına kiralanması ihalesini 75 bin TL bedelle kazandı. İkinci bir ihale daha yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısında bulunan otopark yapılması öngürülen ihaleyi kim ya da kimler kazandı. Atatürk’ün şartlı mirasına aykırı olarak yapılan ve dava konusu olan kaç yapı yapıldı?” diye sordu.
İstanbul'da baraj doluluk oranlarında son durum
Yüzde 19,16'ya kadar inen doluluk oranı, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 38,07 arttı.
02-03-2021 11:37

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla barajların doluluk oranı yüzde 57,23'e yükseldi.
8 Ocak'ta yüzde 19,16'ya kadar inen doluluk oranı, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 38,07 arttı. Önce yağmur ardından gelen kar yağışlı sistemlerle birlikte barajların su seviyelerindeki artış hızla sürüyor.
Kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 57,23 olarak ölçüldü.
İstanbul barajlarında son durum
Yüzde 19,16'ya kadar inen doluluk oranı, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 37,55 arttı.
01-03-2021 10:39

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 1 Mart 2021 tarihi itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 56.71'e yükseldi.
8 Ocak'ta yüzde 19,16'ya kadar inen doluluk oranı, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 37,55 arttı.
28 Şubat 2021 tarihinde İstanbul'a verilen su miktarı 2 milyon 823 bin metreküp oldu.
İstanbul barajlarında son durum
Yüzde 19,16'ya kadar inen doluluk oranı, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 35,94 arttı.
26-02-2021 14:05

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 55,10 olarak ölçüldü. 8 Ocak'ta yüzde 19,16'ya kadar inen doluluk oranı, aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 35,94 arttı. Kar yağışının başladığı 12 Şubat Cuma gününden bu yana ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 9,62 yükseldi.
Su miktarı Istrancalar'da yüzde 71,10, Terkos'ta yüzde 51,39, Sazlıdere'de yüzde 29,56, Alibey'de yüzde 58,82, Büyükçekmece'de yüzde 57,30, Ömerli'de yüzde 65,61, Darlık'ta yüzde 60,87, Elmalı'da yüzde 63,29, Kazandere'de yüzde 63,06 ve Pabuçdere'de yüzde 37,97 olarak kaydedildi.
Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı bugün itibarıyla 478 milyon metreküp seviyesine yükseldi.
İstanbul'a dün itibarıyla verilen su miktarı ise 2 milyon 712 bin metreküp oldu.
Beşiktaş Belediyesi işçileri de grev kararını belediye binasına astı
İstanbul’da toplamda 6 belediyenin işçileri grevde.
25-02-2021 21:21

İstanbul’da belediye işçileri taleplerinin karşılanması için greve çıkmaya başladı. Ataşehir, Bakırköy, Kadıköy, Kartal ve Maltepe’den sonra Beşiktaş Belediyesi işçileri de bugün (25 Şubat) toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde taleplerinin karşılanması talebiyle grev ilan etti.
"Bak İşçi Tulumu Giymiş Umut!"
— Belediye İşçileri Dayanışması (@BelediyeisciD) February 25, 2021
📌 TİS süreci kapsamında İstanbul'un bir diğer ilçe belediyesi #Beşiktaş'ta grev ilanı için hazırlıklar sürüyor! pic.twitter.com/QLHieZGq9I
DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi Beşiktaş Belediyesi işçileri grev ilanını duyurduktan sonra alkışlarla ve sloganlarla belediye önünde beklemeye başladı.
Bartın'da yapılmak istenen termik santrale yargı engeli: Bakanlığın itirazı reddedildi
Çevre Şehircilik Bakanlığı, Danıştay'un yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını isteyerek, karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ise bakanlığın itirazını reddetti.
25-02-2021 15:12

İleri Haber
Bartın Hema Termik Santrali’ne ilişkin Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan itiraz reddedildi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili “Mahkeme Hattat Holding istedi diye Çevre Düzeni planı değiştirilemeyeceğini de gözler önüne sermiştir. Bu ülkenin toprakları sermayeye değil, halka aittir” dedi.
Hattat Holding tarafından Bartın’da yapılmak istenen Hema Termik Santrali'nin Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu raporuna karşı Bartınlılar 7 Kasım'da 2 bin 119 kişinin imzasıyla dava açarak termik santralin yapımına itiraz etmişti. Dava açıldıktan bir gün sonra, 'Zonguldak – Bartın – Karabük' illerini kapsayan Çevre Düzeni Planı değiştirilerek termik santralin yapımına olanak sağlanmıştı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Zonguldak-Bartın-Karabük Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğini yargıya taşımış ve Danıştay 6. Daire dava konusu işleme ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Kararın gerekçesinde, termik santralin yapılabilmesi amacıyla çevre düzeni planı değişikliğine konu edilen alanın yüzde 90 oranında orman alanına isabet ettiğini vurgulanmıştı. Çevre düzeni planı değişikliği ile doğal orman alanının kaldırılarak termik santral alanının önerilmesinin yanlışlığına dikkat çekilen karar gerekçesinde, bu değişikliğin bir çevre düzeni planında olması beklenen ekolojik duyarlılık, çevresel koruma, orman alanlarının bütünlüğünün sağlanması gibi ilkelerle bağdaşmadığı ifade edilmişti.
BAKANLIĞIN İTİRAZI REDDEDİLDİ
Çevre Şehircilik Bakanlığı, yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını isteyerek, karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bakanlığın itirazını reddetti.
‘PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ACİLEN İPTAL EDİLMELİDİR’
Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Doğa katliamına yol açacak ve telafisi imkansız zararlar verecek plan değişikliği acilen iptal edilmelidir” dedi. Amasra’nın, tarihi, arkeolojisi ve doğal tüm varlıkları ile halkın olduğunu ve halkın kalacağını vurgulayan Tezcan Karakuş Candan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu yolda Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Bartın Platformu ile dayanışma halindeyiz. Termik santrali halk istemediğini rekor imza ile dava açarak göstermiştir. Yargı, orman alanının katline yol açan, Amasra'nın turizm, kent, tarih kültürüne ve kamu yararına aykırı olan, Hattat Holding'e özel değişiklik yapılmasını sağlayan plana geçit vermediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Mahkeme Hattat Holding istedi diye Çevre Düzeni planı değiştirilemeyeceğini de gözler önüne sermiştir. Bu ülkenin toprakları sermayeye değil, halka aittir."