Meteoroloji'den yedi il için toz fırtınası uyarısı

Meteoroloji'den yedi il için toz fırtınası uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, kronik hastalığı, astımı, kronik bronşiti, koah ve alerjisi olanların bu dönemde balkona dahi çıkmaması gerektiğini söyledi.

Geçen cumartesi günü Ankara'yı etkisi altına alan toz fırtınasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi gününden itibaren Aydın, Antalya, Balıkkesir, Mardin, Manisa, Siirt ve Şırnak için hassas toz fırtınası uyarısında bulundu.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz partiküllerinin günlerce havada asılı bir şekilde kaldığını ve toz fırtınasının yüzlerce kilometrelik alanı etkilediğini söyledi. Toz fırtınalarının özellikle koah, bronşit ve astımı olanlar ile yaşlılarda ciddi anlamda sağlık sorunu teşkil ettiğini ifade eden Şenyiğit, fırtınanın içindeki toz zerreciklerinin akciğere girerek, nefes darlığı oluşturacağına dikkat çekti. 

'YAŞLILAR VE KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DIŞARI ÇIKMASIN'

"Kronik hastalığı olanlar, astımı olanlar, kronik bronşiti olanlar, koah olanlar, alerjisi olanlar bu dönemde dışarı çıkmayacaklar. Pencereler açılmayacak. Balkona çıkılmayacak, illa çıkılması gerekiyorsa mutlaka maske ile çıkılacak'' diyen Şenyiğit, toz fırtınasında dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

DAHA FAZLA