Meteoroloji'den yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın doğu ilçeleri için kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın doğu ilçeleri için kuvvetli yağış; Akdeniz kıyıları için de kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ilk uyarıda;

"Bu akşam saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradi, Gündoğmuş) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli güneybatılı rüzgarla birlikte, yarın (Perşembe) akşam saatlerine kadar kuvvetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verirken bir diğer uyarı da Doğu Akdeniz için geldi. Uyarıda;

"Yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek olan yağışların, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (51-100 kg/m2) yağmur ve sağanak, 1000 m üzeri rakımlı kesimlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yağış uyarılarının ardından Meteoroloji'den bir uyarı da fırtına için geldi. Yapılan uyarıda; "Akdeniz'de rüzgarın yarın (perşembe) akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve güneybatı, gece saatlerinde itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, doğusunda yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma akşam saatlerinde batı kesimlerde, gece saatlerinde doğu kesimlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA