Meteoroloji’den uyarı: İstanbul ve 9 il için alarm verildi

Meteoroloji’den uyarı: İstanbul ve 9 il için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); MeteoUyarı sistemine göre yarın için İstanbul'a kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. 9 il içinde alarm verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı incelemelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul, Çanakkale ve Kocaeli çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN 2 UYARI BİRDEN

Hem kuvvetli yağış hem de kuvvetli rüzgar uyarısında bulunan Meteoroloji’den şu açıklama yapıldı:

‘’Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul, Çanakkale ve Kocaeli çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.’’

‘’Rüzgarın; Marmara’nın güneyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.’’

10 İLDE ALARM VERİLDİ

Meteoroloji tarafından kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle 10 ilde yarın için uyarı yapıldı.

MeteoUyarı sistemine göre Balıkesir’de hem turuncu alarm verilirken Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova’da sarı alarm verildi.

DAHA FAZLA