Nijer'de 69 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası ulusal yas ilan edildi

Nijer'de 69 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası ulusal yas ilan edildi

Nijer'in Mali sınırına düzenlenen ve 69 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası 48 saatlik ulusal yas ilan edildiği duyuruldu. Ülkede, yıl başından bu yana düzenlenen saldırılarda 420 kişi hayatını kaybetti.

Nijer'in Mali sınırına düzenlenen ve 69 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası 48 saatlik ulusal yas ilan edildi.

Nijer hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Tillaberi bölgesindeki Adab-Dab köyüne düzenlenen saldırıda 69 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 5 Kasım itibarıyla 48 saatlik ulusal yas ilan edildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanı Alkache Alhada, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 2 Kasım'da yaşanan saldırıda köyün bağlı olduğu Banibangou ilçesi belediye başkanının da hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Saldırının, Banibangou Belediyesinden bir heyetin köye yaptığı ziyaret esnasında düzenlendiği ve hayatını kaybedenler arasında güvenliği sağlayan milislerin de olduğu öğrenilmişti.

2021 YILINDA 420 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Komşu ülke Mali'de faaliyet gösteren El Kaide ve IŞİD bağlantılı gruplar, Burkina Faso ve Nijer'de de sık sık saldırı düzenliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Nijer'deki saldırılar nedeniyle son 3 yılda 313 bin kişi ülke içinde yer değiştirdi, 235 bin kişi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ocaktan temmuza kadar Nijer'in Mali ve Burkina Faso sınırında düzenlenen 9 saldırıda 420 hayatını kaybettiğini belirtmişti.