Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak uyarısı

Meteoroloji'den sarı kodlu sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 13 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Aralık 2020 gününe ait hava durumu raporunu yayınlandı. Buna göre; Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya çevreleri için sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Yapılan son dakika hava durumu raporunda Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik ve Bolu çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya için sarı uyarı yayınladı.

Meteoroloji; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli ve Burdur için de sağanak uyarısında bulundu.

Açıklamada, sağanak nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

DAHA FAZLA