Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nin bazı kesimleri için aralıklı sağanak beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nin bazı kesimleri için sağanak yağış beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

BÖLGEDE KUVVETLİ RÜZGAR

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı tahmin edilen bölgede İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Tekirdağ’ın doğu ilçeleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak öngörülüyor.

Bölgede rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esecek.

DİĞER BÖLGELERDE DURUM

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç); Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile İstanbul, Düzce, Bolu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey, Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa.) esmesi bekleniyor.

 

DAHA FAZLA