Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor. Marmara, orta ve doğu Karadeniz işle Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken, Rize ve Artvin'de sel ve su baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimleri, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney, İç Ege'nin kuzey ve İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen yağışların Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, ulaşımda aksamalar vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 17°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ANKARA °C, 16°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 21°C Az bulutlu

ANTALYA °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

VAN °C, 10°CParçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurluDİYARBAKIR °C, 20°CParçalı bulutlu 

 

DAHA FAZLA