Meteoroloji'den çok sayıda şehir için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den çok sayıda şehir için sağanak yağış uyarısı

İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının beklendiğini ifade eden Meteoroloji, çok sayıda şehir için de sağanak uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün çok sayıda şehirde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji dün olağanüstü sağanak yağış alan ve birçok evi su basan İzmir'de bugün de aralıklı olarak yağmur beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Afyon, Denizli'nin güneyi, Burdur, Mersin ve Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Hatay, K. Maraş'ın güney ve doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Erzurum, Muş, Kars ve Ağrı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı da bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ'DE ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DAHA FAZLA