Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

6 ilde karla karışık yağmurun etkili olacağını duyuran MGM, iç ve doğu kesimlerde beklenen buzlanma ve don olayına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün Karabük, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da karla karışık yağmurun etkili olacağını; gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğini duyurdu.

Son hava durumu raporuna göre; yurt genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Isparta Çankırı çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bugün sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın, öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Maraş’ın güney kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DAHA FAZLA