Meteoroloji'den birçok şehre yoğun kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den birçok şehre yoğun kar ve fırtına uyarısı

Birçok kentte yoğun kar ve fırtına beklendiğini açıklayan Meteoroloji, don ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); yoğun kar yağışı, kuvvetli rüzgara ve zirai don ve çığ tehlikesine karşı uyardı. MGM'nin sosyal medya hesaplarından bu sabah yapılan uyarılara göre, sıcaklıklar iç kesimlerde hissedilir derecede azalacak. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji!ye göre Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Erzincan, Bitlis ve Muş çevreleri ile Tunceli, Bingöl, Hakkari ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. MGM bu bölgelerde meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.

FIRTINA VE ÇIĞ UYARISI

Rüzgarın kuzey, kuzeydoğulu yönlerden Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli (saatte 40-60 km); Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (saattte 70-90 km); Doğu Anadolu'da güney ve güneydoğulu yönlerden fırtına (saatte 60-80 km) şeklinde esmesi bekleniyor.

MGM, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğunu açıklarken, Türkiye'nin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğini belirtti. 

DAHA FAZLA