Meteoroloji'den ani sel, dolu ve yıldırım uyarısı

Meteoroloji'den ani sel, dolu ve yıldırım uyarısı

Karadeniz ve İç Anadolu için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin eden Meteoroloji, yurttaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu ve yurttaşları ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Göller Yöresi ile Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Sinop, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sebepten ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

DAHA FAZLA