Meteoroloji’den 7 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji’den 7 il için sağanak uyarısı

MGM'den yapılan değerlendirmeye göre Marmara’nın kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı değerlendirmesinde bulundu. İstanbul, Edirne, Kocaeli, Rize, Trabzon, Ordu ve Artvin içinse gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Ağustos-05 Eylül tarihlerini kapsayan haftalık hava tahminini paylaştı. Buna göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyredeceği ancak hafta ortasından itibaren kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji’nin günlük hava tahmin raporunda ise güncel meteorolojik uyarı bulunmazken, kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmini paylaşıldı.

DAHA FAZLA