Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, Marmara'nın Trakya bölümü, Ege ve Akdeniz'de şiddetli sağanak yağış beklendiğini, iç ve doğu kesimlerde ise sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre hava sıcaklığı yurt genelinde artıyor ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Marmara'nın Trakya bölümü, Ege ve Akdeniz'de ise şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Antalya, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale çevreleri ile Isparta’nın güney kesimleri, Burdur’un doğu kesimleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması, özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

DAHA FAZLA