Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı

14 ilde beklenen kuvvetli kar yağışı sebebiyle ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan uyarıya göre, bugün yurdun doğusunda bazı kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

MGM'den yapılan uyarıya göre, doğu kesimlerde görülmesi öngörülen kar yağışının Erzincan, Erzurum, Ağrı, Dersim, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak'ın doğusu, Van'ın güney kesimleri, Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri ile Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (8-20 cm, yükseklerinde 20-40 cm) olması bekleniyor.

Kuvvetli kar yağışının cumartesi sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun batısında, zamanla diğer kesimlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

DAHA FAZLA