Meteoroloji uyarısının ardından Rize ve Artvin yine sele teslim oldu: Birçok köye ulaşılamıyor

Meteoroloji uyarısının ardından Rize ve Artvin yine sele teslim oldu: Birçok köye ulaşılamıyor

Rize’de geçen hafta yaşanan sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetmişti. Dün de Meteoroloji, Rize'de kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istemişti. Bugün Artvin ve Rize sele teslim oldu.

Rize, geçen hafta 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından bir kez daha sele teslim oldu. Meteoroloji’nin uyarılarına rağmen, etkili olan sağanakta dereler taştı, yollar kapandı, evleri su bastı, heyelan görüldü. Artvin’de de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Rize’de geçen hafta yaşanan sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetmişti. Dün de Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Rize'de kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel ve heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istemişti.

Bugün Rize genelinde görülen sağanak yağış sonucu Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

AA'nın aktardığına göre,  Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde ise şiddetli yağmur ufak çaplı heyelanlara neden olurken Tunca Belediyesine ait Dereağzı Sosyal Tesislerini su bastı. Fındıklı ilçesinde de Arılı Deresi ise taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

VALİ ÇEBER: 4 SAAT DAHA YOĞUN YAĞIŞ BEKLİYORUZ

Rize'de yaşanan selle ilgili son bilgileri aktaran Vali Kemal Çeber, "Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz" dedi.

Rize Valisi Çeber, sözlerini şöyle sürdürdü;

Fındıklı ve Ardeşen ilçelerimiz bu kez çok etkilendi. Fırtına vadimiz var oralarda taşmalar oldu. 5 köy yolumuz kapalı. Bunlardan 4'ünü güvenlik nedeniyle biz kapattık. Yoldaki herhangi bir riske karşı. Bir köy yolumuz da heyelan nedeniyle kapalı. Mahsur kalan 2 vatandaşımız vardı. Bunlar Hara Köyü'ndeydi onları da AFAD ekipleri kurtardı. İlçe merkezinde DSİ'ye ait bir duvarda yıkılma oldu. Orada trafiği tedbirli veriyoruz. Aralı Köyü'nde de tedbir amaçlı 2 tane köyümüzü boşalttık.

ARTVİN DE SELE TESLİM

Artvin il genelinde de etkili olan sağanak nedeniyle debisi yükselen Arhavi ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi'nden geçen Kapisre Deresi taştı. Derenin taşması sonucu mahalledeki bazı binaların giriş ve zemin katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

Arhavi Devlet Hastanesi ile Arhavi İlçe Jandarma Komutanlığının da giriş ve zemin katlarını su bastı. Çok sayıda aracın ise suya kapılarak sürüklendiği görüldü.

Arhavi ilçe merkezine araç ulaşımını sağlayan köprü de tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Birçok köye de ulaşım sağlanamadığı öğrenilirken, şehirde kriz masası kurulduğu kaydedildi.

'HES PATLADI BÖYLE OLDU'

Artvin'in Arhavi ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle dükkanında mahsur kalan bir esnaf kaydettiği videoda tepkisini dile getirdi.

"HES patladı böyle oldu diyen yurttaş, "Doğayla oynamayacaksın. Parayla sattılar dereleri, üç beş kişiden başka kimse sesini çıkarmadı. Gördünüz mü HES'i?" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA