Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına geliyor

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahminleri raporunu paylaştı. Raporda yurdun bazı bölgeleri için yağış, rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava tahminleri raporuna göre Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kırklareli kıyıları, Marmara'nın Doğusu, Karadeniz, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, İskenderun Körfezi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Öte yandan günün erken saatlerinde Şırnak ve Hakkari'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Van'ın güneyi Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağış olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Şırnak, Ordu, Doğu Karadeniz, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli, Artvin, Rize kıyılarında aşırı kuvvetli yağış yaşanacağı belirtilirken, Doğu Anadolu'yu Doğu Karadeniz'e bağlayan karayolunun Kop ve Ovit geçitlerinde ise yoğun kar beklendiğini açıklandı.

YAĞIŞ, RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji yapılan değerlendirmelerde Hakkari, Doğu Karadeniz, Şırnak bölgelerinde yaşayan yurttaşların dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Raporda ayrıca İç Anadolu, Kuzey Ege kıyıları, Marmara'nın batı kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, Karadeniz sahil şeridinde fırtınaya bağlı yüksek dalga oluşum riski vb.) dikkati ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

 

DAHA FAZLA