Meteoroloji turuncu kod yayınladı: 10 il için şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji turuncu kod yayınladı: 10 il için şiddetli yağış uyarısı

Günün ilk saatlerinden itibaren 10 ilde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceğini duyuran MGM, kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Marmara'da etkili olan yağışların daha da kuvvetlenmesi bekleniyor. Bugün günün ilk saatlerinden itibaren İstanbul ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da gök gürültülü sağanak yağış görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); oluşabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul için 'turuncu kodlu' uyarı verdi.

Ülke genelinde sıcaklık bu hafta mevsim normallerinde seyrediyor ancak bölge bölge şiddetli yaz sağanakları devam edecek. İstanbul'da dün yer yer etkili olan yağmur, bugün ve çarşamba kentin genelini etkileyecek. 

MGM'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. 

10 İLDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Sabahın ilk saatlerden itibaren de İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli; İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji, İstanbul için en üst uyarı kodunun bir altı olan 'turuncu' kodlu uyarıda bulundu. Yağışların sabah 04.00'te başlayıp gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. 

Öte yandan yağışların Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çarşamba günü de yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor.

DAHA FAZLA