Meteoroloji: İstanbul’da sıcaklıklar 0 dereceye kadar düşecek

Meteoroloji: İstanbul’da sıcaklıklar 0 dereceye kadar düşecek

Marmara ve Batı Karadeniz'in kar yağışının etkisi altında kalacağını duyuran Meteoroloji, İstanbul’da sıcaklıkların 0 dereceye kadar düşeceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren azalacağını, Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalacağını açıkladı. Hava sıcaklığının bugün 17 derece olarak tahmin edildiği İstanbul'da, hava sıcaklığının pazartesi günü 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması beklendiğini açıklayan Meteoroloji, pazartesi gününden itibaren ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini arttırmasıyla birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesinin beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre kar yağışının günlerce kalma ihtimali oldukça yüksek.

1987 KIŞINDAKİ KADAR ETKİLİ OLABİLİR

Doğu Avrupa üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz’den gelen siklonla Türkiye’yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004’teki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987 yılının mart ayında İstanbul’da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı.

DAHA FAZLA