Meteoroloji duyurdu: 36 ile kar geliyor

Meteoroloji duyurdu: 36 ile kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahmin raporuna göre, 36 ilin karın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün aralarında Ankara, Bursa, Çanakkale ve Kocaeli’nin bulunduğu 36 ilde kar yağışı bekleniyor. Raporda, karla karışık yağmurun ise 6 ilde etkisini göstereceği kaydedildi.

Buna göre Antalya’nın doğusunun iç kesimleri ile Isparta’nın doğu ve Konya’nın batısında yoğun kar, Bolu Dağı geçişi olmak üzere Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ankara’nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde ise kuvvetli kar bekleniyor.

Kar beklenen iller şöyle:

Afyonkarahisar, Ankara, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Elazığ, Dersim, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Ağrı, Bursa, Balıkesir, Yalova, Çankırı, Çanakkale, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Erzurum, Hakkari ve Bingöl. Karla karışık yağmur beklenen iller ise şöyle; Denizli, Manisa, Zonguldak, Bartın, Kahramanmaraş, Şırnak.

Raporda, Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin çevreleri ve Adana’nın batı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış ile yağış anında kuvvetli rüzgar beklendiği belirtildi.

TÜM TÜRKİYE'YE KUVVETLİ RÜZGAR HAKİM OLACAK

Meteoroloji ayrıca Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli rüzgar beklendiğini kaydetti.

BUZLANMA VE SELE DİKKAT

Meteoroloji, yağışlardan kaynaklı olarak tüm illerde, buzlanma, don olayı, ani sel, su baskını, çığ, ağaç devrilmesi ve soba zehirlenmelerinin yaşanabileceğini kaydederken, vatandaşları bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması noktasında uyardı.

DAHA FAZLA