Messi rekor kırdığı maçın kramponlarını kanserli çocuklara bağışladı

Messi rekor kırdığı maçın kramponlarını kanserli çocuklara bağışladı

Pele’yi 644 golle geçerek, en çok gol atan futbolcu rekoruna sahip olan Messi, rekor kırdığı maçın kramponlarını kanser hastası çocuklar için bağışladı.

22 Aralık'ta futbol efsanesi Pele'nin rekoru olan en çok gol atan futbolcu unvanın yeni sahibi olan Arjantinli futbolcu Messi, rekorunu kanser hastası çocuklar adına taçlandırıyor.

NTV Spor'un aktardığı habere göre, yıldız futbolcunun 644. golünü attığı rekor kıran kramponları Museu Nacional d'Art de Catalunya'ya bağışlandı.

Kramponlar, müzayedeye çıkmadan önce 1 ay süreyle müzede sergilenecek.

Nisan ayında yapılacak müzayedede satılacak kramponlardan elde edilecek gelir, Katalonya'daki onkolojik hastalıkları olan çocuklara ve ailelerine bağışlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Messi, "Aynı kulüp için toplam 644 gol atmak beni neşelendiriyor ancak en önemli olan şey sağlıkları için savaşan çocuklara bir şeyler verebilmektir. Nisan ayındaki müzayedenin bu büyük amaç için farkındalık yaratacağını umuyoruz." İfadelerini kullandı.

Messi Barcelona'daki 644. golüne 17 sezonda 748 maça çıkarak ulaştı. Pele, 1957-1974 yılları arasında formasını giydiği Brezilya'nın Santos takımında 656 maçta 643 gol atmıştı. Messi, bu rekora 19 Aralık'ta ortak olmuş, Pele kendisine bir tebrik mesajı yollamıştı.

DAHA FAZLA