Meslek liselerinde 250 milyon TL'lik sömürü

Meslek liselerinde 250 milyon TL'lik sömürü

Meslek lisesi öğrencilerinin herhangi bir ücret almadan ve güvencesiz şekilde çalışmasıyla toplamda 250 milyon TL gelir elde edilen MEB projesinde binlerce öğrenci sömürüldü.

İleri Haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, geçtiğimiz yıl döner sermayesi bulunan 801 mesleki ve teknik Anadolu lisesinin ve mesleki eğitim merkezlerinin öğrencileri, eğitim aldıkları sektörlere ilişkin 250 milyon TL gelir sağlayan üretim yaptılar. Öğrenciler, herhangi bir ücret almadan ve güvencesiz çalışırken, MEB'in açıkladığı veriler binlerce öğrencinin nasıl sömürüldüğünü gözler önüne serdi.

ÖĞRENCİLER ÖZEL KURUMLAR İÇİN DE ÇALIŞMIŞ

Söz konusu eğitim kurumlarında üretilen ürünler arasında mobilya, deterjan, parfüm, sabun, tekstil ile çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu çok sayıda yedek parça yer aldı. Öğrencilerin ürettiği onlarca ürün, kamu ve özel sektör kuruluşlarına satıldı. 

Söz konusu 250 milyon TL’lik gelirde en çok üretimi Ankara'daki öğrenciler yaptı. Ankara’daki eğitim kurumlarının elde ettiği gelir 31 milyon TL oldu. Bu rakamı 15 milyon TL ile Antalya, 12 milyon TL ile İstanbul izledi. 

 

DAHA FAZLA