Merve Kotan'ın katiline iki kez ağırlaştırılmış müebbet!

Merve Kotan'ın katiline iki kez ağırlaştırılmış müebbet!

Ayrılmak istediği erkek tarafından katledilen Merve Kotan davasında karar bugün çıktı. Sanık, hiçbir indirim uygulanmadan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İleri Haber

Aydın'da ayrılmak istediği erkek tarafından katledilen 19 yaşındaki Merve Kotan davasında karar bugün çıktı. Sanık Muhammet Gürsoy hiçbir indirim uygulanmadan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın'da 15 Ağustos 2019'da Muhammet Gürsoy, kendisinden ayrılmak isteyen 19 yaşındaki Merve Kotan’ı ve o sırada yanlarında bulunan arkadaşı Ekim T.’yi pompalı tüfekle katletti.

Sanık Gürsoy'un iki kez ağırlaştırılmış müebbetle tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması bugün saat 14.00'te görüldü. Sanık hiçbir indirim uygulanmadan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

'MERVE KOTAN İÇİN ADALET İSTİYORUZ'

Aydın Kadın Meclisi, dava öncesinde adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. "Merve Kotan için adalet istiyoruz” yazılı pankartı taşıyan kadınların “Yaşasın kadın dayanışması”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attığı basın açıklamasından satır başları şöyle:

“Bizler Merve için adalet isterken, fail ve yakınlarını böyle davranması için cesaretlendiren neden, yasaların eksik uygulanmasıdır. Bir kadının öldürülmesi için hiçbir şey bahane olamaz. Faillerin sözde bahaneleri için indirim verenler, 6284’ü, İstanbul Sözleşmesi’ni etkin uygulamayanlar kadın cinayetlerinin artmasına zemin oluşturmaktadır."

"Kadın cinayetlerinin neden durdurulamadığının cevabını veremeyen yöneticilere söylüyoruz. Bu ülkede çıkarılan yasalar, genelgeler kadınların mücadelesinin kazanımıdır. Bu yasaları, genelgeleri, 6284'ü ve İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamakla yükümlüsünüz, etkin bir şekildeuygulamak zorundasınız."

"Buradan hakim ve savcılara sesleniyoruz. Kadın cinayetlerinin iyi hal indirimi olmaz, unutmayın ve Merve'nin katiline hak ettiği cezayı verin."

 

 

 

DAHA FAZLA