Mersin'de polis 1 Mayıs kutlamasını barikatla ayırdı: Emekçiye değil, sermayeye barikat

Mersin'de polis 1 Mayıs kutlamasını barikatla ayırdı: Emekçiye değil, sermayeye barikat

Mersin Valiliği temsili de olsa 1 Mayıs'ın kutlanmasına izin vermezken, emek örgütleri Cumhuriyet Alanı’nda polis barikatı arkasında “Bu düzen değişecek!" diye haykırdı

Mersin’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı polis baskısı nedeniyle aynı meydanda iki farklı noktada kutlandı. Sadece 10 kişinin Cumhuriyet Meydanı’na girmesine izin veren polisler, 30 kişinin meydana girmesine izin vermedi. Uzun süren tartışmalara, alınan koruyucu önlemlere rağmen izin alamayan kurum ve sendika temsilcilerinden yaklaşık 30 kişi polis barikatının ardından sosyal mesafeyi koruyarak 1 Mayıs’ı kutladı.

Alana girmesine izin verilmeyen kişiler polis barikatının arkasında 1 Mayıs Marşı’nı söyledi. ‘Emekçiye değil, sermayeye barikat’, ‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Biji 1 Gulan’ gibi dayanışma sloganları atan emekçiler, polisin sık sık müdahalesine rağmen alanı terk etmedi. Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ise, öncelikle sağlık emekçilerinin taleplerini yeniledi. Ardından bugün akşam saat 21.00’da balkonlardan 1 Mayıs coşkusunun yaşanacağını belirten Bozkurt,  halkı destek vermeye çağırdı.

'İNSANCA YAŞAMAK İÇİN ÜRETECEĞİMİZ YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZENİ EMEK VE BİLİMLE KURACAĞIZ!'

Alana girilmesine izin verilen 10 kişilik kurum ve sendika temsilcileri basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu. “İnsanca yaşamak için üreteceğimiz yeni bir toplumsal düzeni emek ve bilimle kuracağız!” diye konuşmasına başlayan Göksoy, “Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri.  Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler. 2020 1 Mayıs’ında her yıl olduğu gibi umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla bir aradayız” dedi.