Mersin’de kadın cinayetlerine karşı sokağa çıkan kadınlara para cezası!

Mersin’de kadın cinayetlerine karşı sokağa çıkan kadınlara para cezası!

Mersin’de kadın cinayetlerine karşı başlatılan kampanya kapsamında eylem yapan kadınlara "Kabahatler Kanunu" çerçevesince para cezası verildi.

Mersin’de “kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası kapsamında eylem yapan Mersin’de Kadın Platformu üyelerine "Kabahatler Kanunu" çerçevesince para cezası verildi.

Pozcu sokaklarında ses çıkararak yürüyen kadınlar burada her akşam saat 20.00’da ses çıkarma çağrısı yapmış ve havanın kararmasının ardından yürüyüşlerine mor ışıklar eşliğinde devam etmişti.

Sendika.org’da yer alan habere göre eylem yapan kadınlara, “Kabahatler Kanunu” kapsamında 320’şer lira para cezası kesildi. Ceza tutanağının şimdiye kadar beş kadına gönderildiği belirtildi.

Mersin Kadın Platformu’ndan Çiğdem Serin, cezaya ilişkin şunları söyledi:

“Mersin, erkek şiddetinin en fazla yaşandığı illerden biri. İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa uygulanmazken, yargı kararları erkekleri cesaretlendirirken, Mersin Kadın Platformu olarak ‘Kadın cinayetlerini acil önle’ çağrısıyla bir kampanya başlattık. Erkek şiddeti karşısında yaşamı savunan kadınlara idari para cezası geldi. Bu cezalarla kadınların sesi kısılmaya çalışılıyor. Ancak cezalarla baskılarla kadınları susturamazsınız. Mücadelemizi sürdüreceğiz.”

DAHA FAZLA