'Mersin'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü karantinada' iddiası

'Mersin'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü karantinada' iddiası

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde koronavirüs tespit edildiği ve şubenin karantina alındığı iddiasını meclis gündemine taşıdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan konuyu meclise taşıyarak, “Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltına bulunan 7 kişide koronavirüs çıktığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu. 

Mersin Haberci Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Mersin Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (KOM) 1 haftadır göz altında tutulan 7 kişide Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı iddia edildi. İddialara göre Cuma günü gözaltına alınanlara test yapıldı ve sonuç negatif çıktı. Ancak gözaltındakilere yapılan ikinci testte sonuç bu kez pozitif çıkınca Mersin KOM’daki görevlilere de müvekkillerini ziyarete eden avukatlara da test yapılmaya başlandığı ve şubenin karantinaya alındığı iddia edildi.

 

KURTALAN KONUYU MECLİSE TAŞIDI

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin KOM’da 7 kişide Covid-19 çıktığı iddialarını meclise taşıdı. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, gözaltında tutulan 7 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması iddialarına ilişkin yanıtlaması istemiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi. İddiaya göre Mersin KOM’da gözaltında bulunan 7 kişi 8 gün boyunca aynı yerde tutulduğunu, yapılan ikinci koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını öne süren Kurtulan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

  1. Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltına bulunan 7 kişide koronavirüs çıktığı iddiaları doğru mudur?
  2. Mersin Emniyeti Kaçakçılık ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, gözaltında tutulanlar da dahil olmak üzere kaç kişiye koronavirüs testi yapılmıştır? Kaç sonuç pozitif çıkmıştır?
  3. Mersin KOM’a giriş çıkış yapan kaç avukata koronavirüs testi yapılmıştır? Kaç sonuç pozitif çıkmıştır?
  4. Koronavirüs testi pozitif çıktığı iddia edilen gözaltındaki kişilerin tedavi süreçleri başlatılmış mıdır?
  5. Gözaltında tutulan kişiler aileleri ile görüşmüş ise aile üyelerine de koronavirüs testi yapılmış mıdır?
  6. Mersin’deki diğer emniyet şubelerinde koronavirüs vakası görülmüş müdür?
  7. Mersin’de 11 Mart’tan bu yana gözaltına alınan kaç kişiye koronavirüs testi yapılmış, kaçının sonucu pozitif çıkmıştır?”

DAHA FAZLA