Mersin'de Barış Günü Kahvaltısı Yapıldı

Mersin'de Barış Günü Kahvaltısı Yapıldı

Mersin'de bugün düzenlenen barış konulu kahvaltılı söyleşide konuşan milletvekilleri, barışın ancak daha çok direnerek ve birlikte davranarak kazanılabileceğine vurgu yaptı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi tarafından bu sabah, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla dayanışma kahvaltısı ve söyleşi düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı etkinlikte, TİP Kurucu Meclis Üyesi ve HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler konuk oldu. 

'BARIŞ BALTALANMAYA ÇALIŞILIYOR'

Etkinlikte bir konuşma yapan Aytuğ Atıcı, "Türkiye'de hala barışı konuşuyor olmamız çok acı bir durum. Barış denince hemen akla savaş geliyor ve bunun üzerinden barış talebi baltalanmaya çalışılıyor." dedi. Barışın yalnızca sıcak savaşın ardından yaşanan bir şey olmadığını belirten Atıcı, "Barış dilde, dinlediğimiz müzikte, inançlarımızda yaşanır." ifadelerini kullandı. 

'SERT MÜCADELE EDEREK BARIŞI SAVUNMALIYIZ'

Atıcı'nın ardından söz alan Barış Atay ise, "Dünya Barış Günü'nü kutlamak isterdim ama bu süreçte ne kadar kutlanabileceği tartışılır. Bizim temel sorunlarımızdan bir tanesi insanların birbirinden izole ve bireysel yaşaması. Ancak şunu biliyoruz ki, ülkemizde barış yalnızca birlikte mücadeleyle gerçekleşebilir. Bizler barış için var gücümüzle mücadele etmeliyiz" dedi. Barış isteyenlerin terörist, devlet düşmanı olarak sıfatlandırıldığını söyleyen Atay, "Böyle sıfatlandırmalar bizi yıldıramaz." dedi. 

Etkinlik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş'in, "Dayanışmaya, mücadeleye, barışı savunmaya devam edeceğiz." sözleriyle son buldu.