Mersin Üniversitesi'nde kişiye özel kadro!

Mersin Üniversitesi'nde kişiye özel kadro!

Mersin Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı İsmailYağcı’nın oğlu Avni Can Yağcı’nın açık ara yüksek puan alarak açılan bölüme atanması kişi özel kadro açıldığı iddiasını gündeme getirdi.

 Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) kişiye özel kadro iddiaları bitmek bilmiyor. Mersin Haberci Gazetesi'nde yer alan habere göre, MEÜ 31 Ekim’de Resmi Gazete’ye ilan vererek çeşitli bölümlere araştırma görevlisi alınacağı duyurusunu yaptı. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, “Mersin Üniversitesi’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 50/d maddesi ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlşikin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliki’n ilgili maddelerine göre Araştırma Görevlisi alınacaktır” denildi. İlanda; 5 fakülte ve 1 yüksekokula 8 araştırma görevlisi alınacağı bildirildi.

EN YÜKSEK PUANI REKTÖR YARDIMCISININ OĞLU ALDI

Kadro alımı ile ilgili 20 Kasım 2019’da sınav yapıldı. Ancak sınavda Rektör Yardımcısı İsmal Yağcı’nın oğlu Avni Can Yağcı’nın açık ara yüksek puan alarak açılan bölüme atanması kafalarda soru işareti bıraktı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Üretim Yönetim ve Pazarlama Dersi için yapılan ve 5 kişinin girdiği sınava son sıradan giren Can Yağcı, birinci oldu. Can Yağcı, sınavdan 80 alırken ardından gelen aday ise 67 aldı. Rektör Yardımcısı Yağcı’nın oğlunun en yüksek puanı alarak atanması tartışma yarattı.

DAHA FAZLA