Mersin Üniversitesi, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ardından bahar şenliklerini iptal etti

Mersin Üniversitesi, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ardından bahar şenliklerini iptal etti

Mersin Üniversitesi, Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından 26. Bahar Şenlikleri'nin gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

İleri Haber

Mersin Üniversitesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye'de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından 26. Bahar Şenlikleri'nin gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

Mersin Üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada herhangi bir bilgiye yer verilmezken, yalnızca "26. Bahar Şenlikleri gerçekleştirilmeyecektir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Şubat günü gece yarısı yaptığı açıklamada Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan ve 4 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan Kovid-19 salgınının Türkiye'de de bir kişide tespit edildiğini duyurmuştu.

Hastanın bir erkek olduğunu ve genel durumunun iyi olduğunu ifade eden Koca, vakanın hangi şehirde tespit edilmediğinin açıklanmamasını ise "Her yerde hassasiyeti diri tutmak için koronavirüsün görüldüğü ili açıklamadık" sözleriyle savunmuştu.

DAHA FAZLA