Mersin Eczacılar Odası Başkanı saldırıya uğradı

Mersin Eczacılar Odası Başkanı saldırıya uğradı

Özgün Sağır’ı darbeden saldırgan serbest bırakıldı.

Mersin’de Eczacılar Odası Başkanı Özgün Sağır, eczane ruhsatı nedeniyle aralarında anlaşmazlık bulunan bir eczacının kardeşi tarafından, trafikte aracıyla seyir halindeyken önü kesilerek darbedildi.

Yenişehir ilçesinde 28 Ekim günü yaşanan olayda Özgün Sağır, daha önce eczane açmak için başvuru yapan ancak başvurusu onaylanmayan meslektaşı N.E’nin kardeşi tarafından, aracıyla seyir halindeyken önü kesildikten sonra saldırıya uğradığını öne sürdü.

‘SEN ECZACILAR ODASI BAŞKANI DEĞİL MİSİN’

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Sağır şöyle konuştu:

“Cuma günü iş yerimden çıktıktan sonra aracımla seyir halinde iken tanımadığım bir şahıs aracıyla önümü kesti. Yanıma yaklaşınca konuşmak için camımı indirdim, ‘Sen eczacılar odası başkanı değil misin’ diyerek yüzüme yumruk vurdu. Ardından kapımı açarak darp etmeye başladı. Çevredekilerin yardımıyla elinden kurtuldum. Giderken de tehdit savurdu.

‘İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILMIŞ’

Meslektaşlarımız, yaklaşık 7-8 ay önce bize iş yeri açmak için başvurusu oldu. Fakat başvuru usulsüzdü ve bunu meslektaşımız da biliyordu. Bildiği için de başvurusunu geri çekti. Demek ki olayı içlerinde büyütmüşler. Aynı gün hem darp raporumuzu aldık hem de ifademizi verdik. Şikayetçi olduk ama ifadesinin ardından serbest bırakılmış.”

‘TRAFİK YÜZÜNDEN TARTIŞTIK’

Sağır’ın şikayetçi olması üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan B.E., emniyetteki ifadesinde, “trafik yüzünden tartıştıklarını, Sağır'ı daha önce tanımadığını, birbirlerini darp ettiklerini” söyledi.

DAHA FAZLA