Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 1080 işçiyi kapsayan TİS imzalandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 1080 işçiyi kapsayan TİS imzalandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, kadına şiddet uygulayan işçinin iş akdi sonlandırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) bünyesinde çalışan toplam 1080 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS); Belediye-İş Sendikası ile imzalandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş arasında imzalanan ve 1 Mart 2020 ile 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan 3 yıllık TİS'te öncelik, kadına yönelik şiddetle mücadele oldu. 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde kadına yönelik şiddete taviz verilmemesine yönelik maddeye göre, kadına şiddet uyguladığı tespit edilen personelin iş akdine son verilecek.

SOSYAL YARDIMLARDA YÜZDE 13'LÜK ARTIŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu sözleşmenin 3 yılı kapsadığını belirterek, “Belediyemiz ve belediyemizin bağlı kuruluşu olan MESKİ’yi kapsayan toplam 1080 çalışanımızı ilgilendiren bir toplu sözleşme oldu. 2023 yılı 1 Mart’ına kadar geçerli olacak bir toplu sözleşme. Burada yemek ve çocuk yardımı dışındaki diğer sosyal yardımlarda yaklaşık %13’lük bir artış öngörüldü. Ayrıca ortalama yevmiyeye seyyanen 28 TL gibi zam söz konusu oldu. Gelecek yıl ilk 6 ay ortalama yevmiye üzerinden de yine %5 olmak üzere iki 6 aylık dilimi kapsayacak şekilde yıla yansımış olacak” şeklinde konuştu.

'BİZE DÜŞEN GÖREV, MERSİN'E VERİLECEK HİZMETLERDE BAŞKAN'IN YANINDA OLMAK'

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ise “Belediye ile sendikamız arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri marttan bu yana sürmekteydi. Tabii pandemi nedeniyle ara verildi ve uzadı. Toplu sözleşme şu anda imzalanmış durumda. Arkadaşlarımızın maaşına da yansıyacak. Bize düşen görev bundan sonra Sayın Başkanımız’ın Mersin'e vereceği hizmetlerde yanında olmak, işçilerimizle gayret içerisinde en iyi hizmeti vermek. Bu nedenle Başkanımız’a da arkadaşlarımızın vereceği hizmetlerde gerçekten layıkıyla bu işi yapmaları için biz de Sendika olarak elimizden geleni yapacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.