Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin zeminindeki çatlak oluşumu engellenemiyor

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin zeminindeki çatlak oluşumu engellenemiyor

Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki ihmallere her gün bir yenisi daha ekleniyor.

İleri Haber

2023 yılında açılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki ihmaller ve ihmaller sonucu santralin zemininde oluşan çatlak haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. 

Uzmanlar, çatlakların zemin kaynaklı olduğunu, daha açık bir ifadeyle, zeminin nükleer santral için hareketli ve boşluklu olmasından ötürü elverişli olmamasından kaynaklı olduğuna işaret ediyor. Bu durum, zemin üzerine yeterli inceleme ve araştırma yapılmadan projenin startının verildiğini gösteriyor. 

Uzmanların uyarılarının kulak arkası edildiğini ifade eden HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, son derece yıkıcı kazalara gebe nükleer santrali hazırladığı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Dünya genelinde nükleer santrallerin kapatılması yönünde kararlar alındığını söyleyen Kenanoğlu, Türkiye’nin tam aksi yönde hareket etmesinin gerekçesini sordu.

Kenanoğlu'nun sorduğu sorular şu şekilde:

Hareketli, boşluklu, santral temelini taşıyamayacak ve tüm bunalar düşünüldüğünde son derece yıkıcı kazalara gebe bir zeminde nükleer santral kurulabileceği yönünde bir kararın alınmasının sorumluları kimlerdir?

Dünya genelinde, tecrübe edilen korkunç kazalar neticesinde nükleer santrallerin kapatılması yönünde adımlar atılırken Türkiye’de nükleer santral projelerinin büyük bir heyecanla hayata geçirilmesinin gerekçesi nedir?

Tüm bu gelişmeler ışığında, projenin taşıdığı riski göz önünde bulundurarak santral inşa faaliyetlerine son vermeyi düşünüyor musunuz?

DAHA FAZLA