Merkez Bankası toplantısı öncesi Erdoğan'dan talimat gibi 'faiz' açıklaması

Merkez Bankası toplantısı öncesi Erdoğan'dan talimat gibi 'faiz' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın faizi görüşeceği yarınki toplantısı öncesi üstü kapalı olarak talimat verdi. Erdoğan, "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'ndan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan Erdoğan "Bir bayanın ağzından ‘yavşak, yavşaklar’ diye bir ifade çıkar mı ya?" diyen Erdoğan, "Milletim işte bu tür bir bayana gereken dersi 2023’ün Haziran’ında verecektir. Zira bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de hedef alan Erdoğan, “CHP’nin öncülüğünde eski Türkiye’yi hortlatma” girişimlerinin olduğunu öne sürerken, "Türkiye, eski Türkiye değil. Her kesimden insanıyla milletimiz olup bitenin farkında. Bu sıklet bu yükü kaldırmakla kalmaz, yere çalıp paramparça eder. Nasıl bunca yıldır vesayetçiler, darbeciler, terör örgütleri, finans ve medya baronları üzerinden önümüze kurulan tuzakları bozduysak, bu senaryoyu da yırtıp atacağız" dedi.

‘SEN GİT ÖNCE BENİM BAŞ ÖRTÜLÜ BACILARIMDAN ÖZÜR DİLE’

Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme' açıklamasına değinen Erdoğan, "Son günlerde helalleşelim demeye başladı. Bizim kültürümüzde çok önemlidir. Ey Kılıçdaroğlu sen önce git, benim başörtülü bacılarımdan özür dile. 'Onların hukukunu biz koruduk' diyorsun, neyi korudun? Biz bu işin gerisindeki niyeti görmesek diyeceğiz ki olabilir!" ifadelerini kullandı.

ÜSTÜ KAPALI FAİZ MESAJI

Merkez Bankası’nın yarın yapacağı faiz toplantısına da değinen Erdoğan, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" diyerek, üstü kapalı bir mesaj verdi.

‘SİZ NASIL İŞ ADAMISINIZ?’

Erdoğan ayrıca, "Bu iş adamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı, vesairesi yüksek faizden bahsediyor. Siz nasıl insansınız. Sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın, tutmaz" ifadelerini kullandı.