Merkez Bankası haftalık faiz oranını yüzde 12’ye düşürdü

Merkez Bankası haftalık faiz oranını yüzde 12’ye düşürdü

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 14’ten yüzde 12’ye indirilmesine karar verdi.

Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal öncülüğünde toplandı. Toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14’ten yüzde 12’ye indirmesine karar verildi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2019’un son toplantısında bir indirim daha gerçekleştirdi. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı, 200 baz puanlık düşüşle yüzde 14’ten yüzde 12’ye geriledi.

Merkez Bankası, art arda dördüncü toplantısında da faiz indirimine giderek faizleri böylece toplamda 12 puan (1200 baz puan) indirmiş oldu.

Para Politikası Kurulu sonrasında yapılan açıklamada, enflasyon görünümündeki iyileşmenin devam ettiği belirtilerek, “Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, politika faizinin 200 baz puan indirilmesine karar vermiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, şu ifadeler kullanıldı:

“Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede, parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.”

DAHA FAZLA