Merkez Bankası Başkanı, bankacılarla buluştu: Her

Merkez Bankası Başkanı, bankacılarla buluştu: Her

Banka genel müdürleriyle bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleriyle bir araya geldi.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Kavcıoğlu, "Herhangi bir problem yok, bir sıkıntı yok. Bu toplantılar daha önceden de yaptığımız planlı toplantılar. Olağanüstü bir toplantı değil. Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu. BDDK Başkanımız toplantıdaydı. Zaten biz normalde iletişim halindeyiz. Çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye'de ve dünyada en başarılı sektör olarak çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

TBB'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada ise toplantıda küresel ve yurtiçi ekonomi, piyasalar ve bankacılık sektöründeki gelişmelerin görüşüldüğü ifade edilirken, "Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı uygulamaların daha verimli hale getirilmesine yönelik olarak oldukça yararlı geçti" denildi.

Bir bankacılık kaynağı da TCMB ile bankalar arasındaki görüşmede temel teknik konuların ele alındığını söyledi.

Toplantıda BDDK'nin Sermaye Yeterlilik Rasyosu (SYR) ve benzeri konulardaki düzenlemelerde sektörün ihtiyaçlarına bakacağı, ama uluslararası normlara bağlı kalacağı belirtildi.

DAHA FAZLA