Merkel, sığınmacılar konusunda Ankara’dan çok memnun

Merkel, sığınmacılar konusunda Ankara’dan çok memnun

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacıların Avrupa'ya geçişini önleyen AB-Türkiye anlaşmasından övgüyle söz etti. Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini sanmadığını da sözlerine ekledi.

Gazetecilerle sohbet eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye dair açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği (AB) ile Ankara arasında, insan hakları açısından tartışmalı göçmen anlaşmalarından memnuniyetini dile getiren Merkel, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacıları kabul etmesinden övgüyle söz etti. Merkel, “Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum” ifadesini kullandı. 

“Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” diyen Merkel, sığınmacılar konusunda ise ““Türkiye Suriyeli mülteciler konusunda çok iyi iş yapıyor. Türkiye ile bu anlaşmanın sürmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’la ilgili son dönemde artan gerilime de değinen Merkel, “tarafların anlaşabileceği yönünde umudunun olduğunu” söyledi.

Almanya Başbakanı, “Türkiye ile Yunanistan’ın Kıbrıs üzerindeki adımları ilişkiyi zor bir hale getirdi. Farklılıkları çözmek için sabretmek gerekecek. İki ülke arasında yaşanan bu gerilim cesaretimizi kırmadı” ifadelerini kullandı.