Merkel: IŞİD yeniden canlanabilir

Merkel: IŞİD yeniden canlanabilir

Macron ile basın toplantısı gerçekleştiren Merkel, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının IŞİD'i canlandırabileceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlenen Fransa-Almanya ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Merkel, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının sona ermesi gerektiğini belirterek, yapılan saldırıların IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasını sağlayabileceğini ifade etti.

MACRON: YPG BİZE YARDIM ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da saldırılara değinerek, "Almanya ile AB ülkelerinin Türkiye'ye yaptığı silah ihracatlarını durdurmasını sağladık" ifadesini kullandı.

Gelecek haftalarda Ukrayna meselesine ilişkin Normandiya formatında bir zirve düzenleyeceklerini aktaran Macron, "Kuzey Atlantik Anlaşması çerçevesinde Türkiye konusunda yaşanan krizin ve kabul edilemez durumun çözümü için baskı, diyalog ve anlaşma için bazı inisiyatifler almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Macron, YPG’nin IŞİD’le mücadele konusunda kendilerine yardım ettiğini ve “terörist” olarak kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.