Meriç Nehri'nde kaybolan ve 24 Mart’tan beri haber alınamayan Mahir’in annesinden oturma eylemi

Meriç Nehri'nde kaybolan ve 24 Mart’tan beri haber alınamayan Mahir’in annesinden oturma eylemi

Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalışan Mahir Mete Kul’dan 24 Mart’tan beri haber alınamazken, annesi Atina’da oğlunun bulunması için oturma eylemine başladı.

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu nehre düşen Mahir Mete Kul isimli gençten 24 Mart’tan bu yana haber alınamıyor.

Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul’un annesi Ünzile Araz oğlunun bulunması için Atina’da oturma eylemine başladı. Oturma eyleminin 2. gününde olan Araz’ın tek talebi oğlunun bulunması.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de Liseli Dev Genç’in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay cezaevinde kalan ve 5 ay önce tahliye olan Mahir Mete Kul, 24 Mart’ta Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolmuştı.

Politik nedenlerden dolayı Türkiye’yi terk ederek Yunanistan’a geçen ve 5 aydır Atina’da bulunan Kul’un annesi Ünzile Araz, Yunanistan ve Türkiye’de oğlunun nehirde aranması için yetkili kurumlara başvuruda bulunmuştu.