Meral Akşener'in yeni partisi 25 Ekim'de açıklanıyor

Meral Akşener'in yeni partisi 25 Ekim'de açıklanıyor

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin adı, kurucuları ve tüzüğü 25 Ekim'de açıklanacak.

MHP'den ihraç edilen muhalif isimler Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın tarafından uzun süredir çalışması yürütülen yeni partinin adı, kurucuları ve tüzüğü 25 Ekim’de Ankara Nâzım Hikmet Kongre Salonu’nda düzenlenecek toplantıyla açıklanacak.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Akşener liderliğindeki partinin ilk hedefi 2019'da yapılması planlanan seçimler olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlere hazırlandıkları bilinen Akşener ve ekibinin yerel seçimler için de aday belirleme çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde hakkında "Ankara’da Mansur Bey siyasette önemli bir figür" diyerek CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir kez daha Mansur Yavaş'ı işaret etmişti. Ancak Yavaş'ın Akşener liderliğindeki partinin kurucular kurulunda yer aldığı ve önümüzdeki yerel seçimlerde de Ankara'da aday olacağı iddia ediliyor. 

Öte yandan yeni partinin tüzüğünde ise "milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi" maddesi yer alırken yüzde  30'da kadın kotası bulunuyor.