Meral Akşener: Tarım Bakanı da TikTok üzerinden istifa etsin

Meral Akşener: Tarım Bakanı da TikTok üzerinden istifa etsin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin "Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz…" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener, konuşmasına, "Dün; tarih bilenlerin, kadir-kıymet bilenlerin, 82 yıllık hasretinin yıldönümüydü. Büyük Türk milleti, cennet vatanımızda, alnımızın değdiği toprağın her köşesini, milletine seccade yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal kahramanlarını, çok sevdi. Kalpleri olup hissetmeyenler, gözleri olup görmeyenler, kulakları olup işitmeyenler, anlamasa da, Türk milleti, büyük kahramanına, sevgisinden, vefasından asla vazgeçmedi" sözleriyle başladı.

ABD SEÇİMLERİ

Akşener, ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin şunları söyledi:

"Bu noktadan sonra, bölgesel ve global etkilerinin yanında, bizim için önemli olan, ABD’nin Türkiye ile ilişkileri, ve Türkiye’nin milli çıkarlarıyla ilgili nasıl bir duruş sergileyeceğidir. Amerika elbette dünya üzerindeki hakim güçlerden biri. Ancak, bizim için önemli olan, Amerikan başkanının Türk siyasetine nasıl baktığı değil, Türkiye’nin milli çıkarlarının, nasıl korunup kollanacağıdır.

Biden farklı mı olacak, onu zaman gösterecek. Artık yeni bir döneme girdik. Trump döneminde 'Ahbap-çavuş' boyutuna indirgenen ilişkilerin, yeniden devletlerarası bir kimlik kazanmasını umuyoruz. Diplomasi, kişisel ahbaplıklar üzerinden değil, liyakatli kadrolar üzerinden ve akıllıca yürütülmelidir."

İZMİR DEPREMİ

Konuşmasında İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin AKP hükümetine sert eleştiler yapan Akşener, "Sayın Erdoğan; vatandaşa akıl verme, destek ver" dedi.

Meral Akşener şunları kaydetti:

"Binaları denetlemekle, vatandaşının can ve mal güvenliğinin, takipçisi olmakla sorumlu olan iktidarın, yeni sorumsuzluklarına şahit olduk. İzmir’de, hükümete bağlı kurumlarla, yerel yönetimlere bağlı kurumların, uyumlu çalışmasından rahatsız olmuş olacaklar ki, yine gereksiz tartışmaların, gereksiz kavgaların peşine düştüler. Vatandaşlarımızın canı yanmış, sevdiklerini kaybetmişler, devletimizin kendilerine el uzatmasını bekliyorlar. Bir de bakıyoruz, abuk sabuk, devlet ciddiyetine yakışmayan açıklamalar geliyor…

Sayın Erdoğan’ın önerisi evlere şenlik. Neymiş; vatandaş, sağlam olmayan binadaki evinin üzerine, biraz daha para koyacakmış, binasını sağlam hale getirecekmiş. İşte size, vatandaşının gerçeğinden, tamamen kopmuş bir yönetim anlayışının dışa vurumu…Sayın Erdoğan; Vatandaşa akıl verme, destek ver."

'HER BAKAN SOSYAL MEDYADAN İSTİFA EDİYOR'

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin konuşan Akşener, "Damat Bakan gitti… Kendisine acil şifalar diliyoruz. Ne var ki; kendisinin gelişi de, gidişi de, bu ciddiyetsiz yönetim anlayışının, devletimizin düşürüldüğü gülünç durumun, ibretlik bir vesikası. Eski damat bakanın istifa sürecinde, sayın Erdoğan’ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini daha iyi anladık.

Kendisi lafa geldi mi, 'Biz devlet yönetiyoruz devlet…' diye, parmak sallarken, geçtiğimiz dönemde bir bakanı Twitter, son olarak da damadı, Instagram üzerinden istifa etti.

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde, artık her bakan, kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip, oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz…" ifadelerini kullandı.