Meraklı ve sevgi dolu çocuklar için: Kardaki Fısıltı

Meraklı ve sevgi dolu çocuklar için: Kardaki Fısıltı

Karlar fısıldar mı? Bu defa cevabı evet. Minik dostlarımızın karlardan gelen fısıltı üzerine başlayan öykümüz çocuklarımıza emek vermeyi, çaba göstermeyi, sabrı ve çokça da sevgiyi bir arada veriyor. “Kardaki Fısıltı” meraklı ve sevmeyi bilen çocuklar için…

Umut Dağlar

Minik tavşancığın sesine kimse kulak vermese de o karın fısıldadığından emindi. Evet, karlar fısıldamazdı ama işte oradan bir ses geliyordu. En iyisi karın altında ne olduğunu görmekti. Neyse ki arkadaşlarını ikna edebilmişti. Fısıldayan karın altından çıkan herkesi fazlasıyla şaşırtırken artık çözmeleri gereken bir durum vardı.

“Kardaki Fısıltı”; birkaç minik hayvanın karların altından gelen fısıltı üzerine çıktıkları yolculuğu, sıcacık bir öyküyü anlatıyor çocuklarımıza. Bu küçük öykünün içinde ufak dokunuşlar, sarf edeceğimiz küçük çabalar ve en çok da sevgi var. Kocaman ormandaki minik dostlarımızın kardan gelen fısıltının peşine düşmesiyle başlıyor öykümüz. Bulduklarıysa donmuş bir oyuncak ayı! Peki kimin oyuncak ayısı bu? Bunu çözebilmek için her zaman ne yapılması gerektiğini iyi bilen koca ayıyı ziyaret etmeye karar veriyorlar. Kış mevsiminde uyandırılmaktan hiç hoşlanmayan koca ayı için yanlarına bir kavanoz da bal alıyorlar.

Oyuncak ayımız dışarıda kaldığı ve donduğu için konuşamıyor. Biraz da üzgün görünüyor fakat çok sevildiği belli olan bir oyuncak ayı bu.Onunla oynayan minik belli ki yıllardır yanında gezdirmiş oyuncak ayısını. Açıkçası biraz perişan halde. Minik dostlarımızın bir kısmı oyuncak ayının sahibini bulmaya çalışırken diğerleri de onu onarmaya başlıyorlar. Oyuncak ayımızın onarıldıktan sonraki mutlu gülümsemesi ise her şeye değer.

Birlikte düşünmenin, çabalamanın, fiziksel farklılıkların canlılar için nasıl avantaj haline geldiğine dair birçok alt mesajı içeren “Kardaki Fısıltı”, Kate Westerlund’ın kaleminden çıkıyor ve Feridun Oral’ın çizimleriyle Yapı Kredi Yayınları’nda 2019’un ilk kitapları arasında yerini alıyor. Yer yer hayvanların özellikleri üzerine de birkaç bilginin yer aldığı kitabımızda en çok göze çarpan şey ise bir problem durumunun olması ve bu problemin kolektif bir biçimde, yetenekleri doğrultusunda herkesçe katkı koyularak çözülmesi oluyor. Aynı zamanda oyuncak ayının onarılırken yaratıcılık sınırlarının zorlandığı da gözlerden kaçmıyor.

Derken kuşlardan haber geliyor! Oyuncak ayının sahibini bulmuşlar fakat nasıl ulaştıracaklarını bilmiyorlar. Bunun üzerine düşünedursunlar Baykuş çözümü buluveriyor. Oyuncak ayısına kavuştuğu için çok mutlu olan küçük kız ayıcığına sarılırken yine bir fısıltı geliyor uzaklardan. Bu defa herkes fısıltıyı duyuyor. Minik kızın yanında çok mutlu olan oyuncak ayı, herkesin yeni yılını kutluyor.

“Kardaki Fısıltı”, sıcacık bir öyküyü minik dostlarımız hayvanlar ile eğlenceli bir şekilde çocuklarımıza ulaştırmayı bekliyor. Hayattaki fısıltıları duyan, merak eden ve sevgi dolu çocuklar için…

KÜNYE: Kardaki Fısıltı, Kate Westerlund, Çev. Hazel Bilgen, Yapı Kredi Yayınları, 28 sayfa.

DAHA FAZLA